Assetmanagementspel

De implementatie van assetmanagement kan taai zijn. Er bestaan vaak verschillende beelden. Verwachtingen worden niet altijd uitgesproken. Binnen organisaties zie je al gauw meerdere snelheden. Een kopgroep die er lol in heeft, de uitdagingen ziet en er vol voor gaat. Maar er zijn ook mensen die de kat liever uit de boom kijken.

Leuk, nuttig & leerzaam
Het assetmanagementspel is ontworpen om mensen in organisaties op een leuke en ontspannen manier te laten ervaren wat assetmanagement voor hen betekent. In het spel is aandacht voor de verschillende assetmanagementrollen. Alle rollen zijn even belangrijk. Het spel daagt mensen uit hun eigen kennis, ervaringen en verwachtingen actief te delen en zich te verplaatsen in de positie van andere collega's. Hierdoor ontstaat waardering en begrip voor elkaars rol. Knelpunten en behoeftes komen snel boven in het spel. Hier kun je als organisatie wat mee. Het spel is ook heel geschikt om met elkaar de speerpunten voor de komende vijf jaar vast te stellen. Daarna kan een plan van aanpak worden opgesteld.

Voor wie is het spel bedoeld?
Management, teamleiders, beleidsmakers, projectmanagers, medewerkers van het ingenieursbureau, financiën, ICT en communicatie. En verder voor organisaties die fysieke assets managen: drinkwaterbedrijven, waterschappen, gemeenten, elektriciteitsbedrijven, Rijkswaterstaat, etc.

Hoe speel je het?
Je speelt het spel met minimaal vijf en maximaal 10 personen. De speeltijd bedraagt 1,5 tot 2 uur. Het is ook leuk om het spel op meerdere borden tegelijk te spelen. Dan spelen verschillende teams tegen elkaar.

Een eigen spel op maat
Naast het standaardspel en workshop is er ook de mogelijkheid om een spel op maat te laten maken. Het spel kan dan intern worden ingezet als een communicatie-instrument voor het eigen assetmanagementbeleid.